Zomerweek 2024: Laboratorium Stoereloer

Doe mee met de supercoole creatieve zomerweek van Stoereloer!

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juni organiseren we gratis workshops op jou op het binnenplein van de DOAS in Huizum-west. Echte kunstenaars en handige vakmensen hebben voor deze editie gloednieuwe workshops bedacht die je niet mag missen! Ga op een artistiek uitvindersavontuur en meld je aan voor de workshops. Je kunt één ochtend of zelfs alle dagen meedoen.

En het leuke is: we vragen slechts een vrijwillige bijdrage. Als je het kunt missen, stellen we een donatie van €5 per workshop op prijs, maar meer geven mag natuurlijk ook. Wil je gratis deelnemen? Dat is helemaal prima.

Bekijk hier de workshopbeschrijvingen.

Voor wie: alle kinderen van 6-13 jaar.
Inloop vanaf 9:15 uur, start om 9:30 uur, eindtijd 12:15 uur.
Locatie: De DOAS Leeuwarden, ingang Floris Versterstraat 3.

Op vrijdag vanaf 12:30 uur hebben we een afsluitend feest voor iedereen! Met lekkere hapjes, drankjes en muziek!

Meld je eenvoudig aan via het onderstaande formulier. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je een e-mail met verdere instructies en een betaallink.

Informatie over het programma

Het bos van morgen 8+
o.l.v. kunstenaar: Yvonne Feijten

Recycle oude elektriciteitssnoeren en gebruik het koper. Maak magische verbindingen die jouw bos verlichten. Je gaat naar huis met iets bijzonders voor op je nachtkastje.

Techniek, hout, blik.

Bouw een robot die volledig automatisch de mooiste kunst maakt!

Techniek, electromotor, stroom, propeller.

Maak je eigen elektrisch versterkte snaarinstrument en speel je eigen blues songs.

Muziek, hout, schroeven, snaren, solderen.

Gebruik gips en creatieve denkpatronen om je eigen 3D-hersenkraker te maken. Het wordt een boeiende puzzel om te spelen met je vrienden of familie.

Mallen maken, gips gieten, gutsen en schilderen.

Omschrijving: Ga aan de slag met boren, zagen en diaframes. Maak je eigen kleine wereld waar je je in kunt verstoppen en genieten van het strand op een regenachtige dag op zolder.

Ben jij de architect van de toekomst? Verken hoe je huis eruit zou kunnen zien en hoe we duurzaam kunnen wonen. Experimenteer met kleuren, klei, bouwen en vormen om te ontdekken hoe we efficiënter met ruimte kunnen omgaan en toch met plezier kunnen wonen. Klei, natuurlijke materialen, bouwen.

Werk samen aan de bouw van een tunnel. Je werkt met diverse (gerecyclede) materialen en legt verbindingen door te timmeren, knopen en binden. Je gebruikt houten palen, stoffen, natuurlijke materialen en isolatiematerialen. Aan het einde van de week maken bezoekers een bijzondere reis door de tunnel! Bindtechnieken, bouwen, isolatie, verbindingen leggen

Je gaat aan de slag met hout, metaal, reageerbuisjes, chemische reacties en het mengen van kleuren. Je creëert je eigen laboratorium en laboratoriumgereedschap, waar je brouwsels maakt en experimenteert met creatieve combinaties. Met gereedschap zoals boormachines, zagen, hamers en tangen ga je vervolgens in je eigen laboratorium aan de slag om magische toverdrankjes te maken!

Word een echte speelgoed-omvormer. Je haalt speelgoed uit elkaar dat beweegt of voorzien is van licht en geluid en maakt er iets nieuws van! Gebruik de elektronische onderdelen uit het speelgoed, voeg andere materialen en onderdelen toe en bedenk zo je eigen unieke speelgoeduitvinding. Je maakt gebruik van gereedschap zoals tangen en schroevendraaiers, je leert nieuwe verbindingen tot stand brengen en zorgt ervoor dat jouw uitvinding echt kan bewegen of geluid maken!

Meld je nu aan!

Onze voorwaarden kan je hier bekijken