Over ons

Stoereloer is sinds 2013 actief in het organiseren van kunstprojecten voor, met en door bewoners. Hierbij werken we nauw samen met lokale kunstenaars, ondernemers, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties.

Met onze 5 kernpijlers zetten we ons in voor een inclusieve, duurzame en creatieve gemeenschap in Friesland.

1. Kennismaken met ambachten

Het stimuleren van ambachtelijke vaardigheden en het behouden van oude kennis en technieken.

Creëren van mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en creativiteit voor alle leeftijden.

Kansen creëren voor alle bevolkingsgroepen, ongeacht financiële of culturele achtergrond.

Bijdragen aan geestelijk en lichamelijk welzijn door middel van community art en verbinding tussen mensen.

Initiëren van projecten die bewustwording creëren rond duurzaamheid, hergebruik en ambachtelijke waarden.

Het team

Marsja van der Ven heeft zich meer dan tien jaar gespecialiseerd in het maken van toegepaste kunst met hergebruikte materialen. Ze werkt voornamelijk met stalen objecten, en blaast deze nieuw leven in door ze te vervormen en te combineren, waarmee ze de functie van de objecten herdefinieert. Naast haar eigen creatieve werk, geeft Marsja ook workshops voor Stoereloer. Terwijl ze zelf veel met staal werkt, laat ze deelnemers werken met diverse materialen, zoals gedemonteerde apparaten. Het uitgangspunt is hetzelfde als voor haar eigen werk: iets nieuws creëren vanuit bestaande voorwerpen. Deze benadering helpt kinderen en volwassenen om op een andere manier naar vorm, functie en techniek te kijken, vaste denkpatronen los te laten en hun creativiteit te stimuleren.

Reina Visser is een veelzijdige kunstenaar: bloemsierkunstenaar, beeldend kunstenaar en atelierpedagoog. Haar voorkeur gaat uit naar het werken met klei, wol en andere natuurlijke materialen. Door het combineren van verschillende technieken weet ze prachtige en verrassende resultaten te bereiken. Met haar passie voor groen zet ze zich als hovenier ook in voor de vergroening van schoolpleinen, natuurontdekkingen, moestuinen en meer, omdat ze gelooft dat meer natuur om je heen gelukkig maakt. Bij Stoereloer geeft Reina workshops die vaak draaien om bouwen, vlechten en constructies met natuurlijke materialen.

Yvonne Feijten is fotograficus. Haar passie ligt bij alternatieve druktechnieken, analoge fotografie en 16mm film. Experimenten met oude en alternatieve technieken inspireren haar telkens opnieuw. Door de combinatie van fotografie en grafiek ontstaat haar werk, dat ze verweeft met lichtobjecten, collages en films. In haar workshops deelt ze haar kennis en enthousiasme. 

Dorus is onze expositie vormgever en met zijn talent tilt hij onze projecten naar een hoger niveau zodra ze worden gepresenteerd aan het publiek. Door zijn expertise in staging, belichting en presentatietechnieken komen de werken nog beter tot hun recht. Daarnaast is Dorus een handige vakman die overal een oplossing voor heeft en die bekwaam is in het bouwen van unieke creaties. Met zijn vaardigheden en creativiteit zorgt hij voor een indrukwekkende en doordachte presentatie van onze projecten!

Selma ondersteunt de project van Stoereloer. Ze komt niet uit de beeldende hoek maar is zangeres en zangcoach! Ze treedt regelmatig op met haar eigen band Koi Forest. Bij Stoereloer zorgt Selma met haar organisatietalent en administratieve vaardigheden voor een soepel verloop van projecten en heeft ze regelmatig contact met deelnemers

Mariese is de projectleider van Stoereloer en zij zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden voor de projecten worden vervuld, zodat de kunstenaars kunnen doen waar zij goed in zijn. Als cultureel ondernemer is Mariese bedreven in netwerkvorming, organisatie, financiering en coördinerende taken. Met veel enthousiasme leidt ze dit prachtige team en Stoereloer voelt voor haar als een waardevol ‘kindje’ dat ze koestert en laat groeien.