Workshops
voor ouderen

HELAAS ZIJN ONDERSTAANDE WORKSHOPS REEDS VERLOPEN. Houdt u onze website in de gaten voor een nieuw aanbod!

 

 

60-plussers: opgelet! U kunt in oktober en november meedoen met creatieve koffieochtenden en workshops in de Oude Ambachtsschool!

 

De koffieochtenden:

Op 4, 6, 7  en 13 oktober bent u van harte uitgenodigd om mee te doen aan onze creatieve koffieochtend. U mag 1 keer komen, maar meerdere keren mag ook. Tijdens deze koffieochtend kunt u onder het genot van een bakje koffie onder leiding van kunstenaars creatief aan de slag met allerlei materialen, zoals stoffen, papier, hout en dergelijke. Ook krijgt u aan het einde van de ochtend een heerlijke lunch geserveerd.

Tijdstip: 9.30-12.30 uur

 

De workshops:

 

Op 4, 6, en 7 oktober kunt u samenwerken met basisschoolleerlingen aan een licht-installatie.

Tijdens de creatieve workshops gaat u met kunstenaars en ambachtslieden een mooie licht-installatie maken van diverse materialen. Er komen kinderen van een basisschool in de wijk Huizum kijken en meedoen, waardoor senioren en kinderen samenwerken, ontdekken, experimenteren en leren! De workshops worden gehouden in de voormalige ambachtsschool, onder leiding van: Marjan Beuker, Marsja van der Ven, Gerdie de Jong en Hennie Broers.

Tijdstip: 13.30 – 15.00 uur

 

Op 8, 15 en 22 november kunt u meedoen aan een cursus edelsmeden. tijdens de eerste les wordt de techniek uitgelegd en word er een proefontwerp gemaakt met polymeer. Tijdens de tweede bijeenkomst kunt u uw eigen ontwerp in zilver maken. In de derde bijeenkomst wordt de hanger gepolijst en voorzien van een hangeroog. Tijdens de workshop werd gewerkt met duurzaam zilver. Duurzaam zilver bestaat uit teruggewonnen zilver uit de industrie (foto/film, ziekenhuizen, mobieltjes, chips). Door een speciale bewerking wordt dit zilver kneedbaar en eenvoudig te bewerken. . De workshops werden gegeven door edelsmid Hennie Broers.

Tijdstip: 9.30 – 11.30 uur

 

Op 8, 15 en 22 november kunt u meedoen met een cursus wandkleed maken, en daarbij aansluiten in Ludingawaard (locatie voor dagbesteding van welzijnsorganisatie Palet). Hier geven wij een serie workshops met als doel een wandkleed te maken om de ruimte in het centrum op te vrolijken. De workshops worden begeleid door Gerdie de Jong, Marsja van der Ven en Marjan Beuker. Er worden verschillende materialen beschikbaar gesteld: wol, vilt, maar ook gekleurd gaas, plastic etc.

Tijdstip: 13.30 – 15.00 uur

 

Interesse? Of hebt u vragen over de begeleiding, kosten e.d.? Stuur een mail naar info@stoereloer.nl

Neem contact met ons op